Randviken avyttrar fastighet i Sollentuna

Randviken Fastigheter AB (publ) har ingått överlåtelseavtal gällande en fastighet i Rotebro, Sollentuna.

Fastigheten Ruletten 5 ligger vid Norrviken i Rotebro. Fastigheten är en kontorsfastighet om cirka 9 100 kvm LOA och är i huvudsak uthyrd till Villaägarnas Riksförbund samt Svenska Kennelklubben på långa hyresavtal. Fastigheten har även garage med plats för ett hundratal bilar.

Köpare är Tulia AB, ett bolag som ägs 50/50 av Fastighets AB Balder (publ) och Andre Åkerlund AB. Transaktionsvolymen uppgår till cirka 225 miljoner kronor och affären genomförs i bolagsform.

”Fastigheten har ett fantastiskt läge vid Norrviken och E4.Vid angränsande tomt kommer vi driva detaljplan med målsättning att utveckla området med både bostäder och kontor. Väldigt kul att Tulia vill förvärva fastigheten då vi ser dem som långsiktiga och bra att samarbeta med. Samarbetet kommer vara viktigt för oss i samband med att vi avser att driva detaljplan i området. Det är en förutsättning för oss ” säger Tobias Emanuelsson, VD på Randviken Fastigheter.

”Vi är väldigt nöjda över att förvärva Ruletten som är en fastighet i ett attraktivt läge och med solida hyresgäster. Vi tycker även att det är kul att göra affär med Randviken som är ett bolag som vi följt under en tid. Vi ser med tillförsikt fram emot Randvikens kommande utveckling av området kring fastigheten, säger Erik Selin, VD Balder”

Tillträde sker i oktober.

Pressmeddelande Ruletten 2 oktober 2019